Welkom bij Crematorium Weerterland

Informatieve berichten omtrent het Coronavirus 


Maandag 29 juni 2020 12.00 uur

Vanaf 1 juli 2020 zijn er weer enkele versoepelingen doorgevoerd door de overheid voor uitvaartplechtigheden en koffietafels. 

Voor Crematorium Weerterland geldt dat er maximaal 100 personen(exclusief uitvaartpersoneel) de afscheidsdienst mogen bijwonen in de aula en er mogen maximaal 75 personen naar de koffietafel komen. Onze aula en coffee-lounge zijn zo aangepast dat iedereen voldoende afstand van elkaar kan bewaren, bezoekers en het personeel. Personen uit hetzelfde huishouden(en andere uitzonderingen) krijgen de mogelijkheid om bij elkaar te zitten of samen aan tafel te kunnen zitten. 

Mocht u nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op.
0495-54 52 08

---------------------------------------------------------------------

Donderdag 27 mei 2020 12.00 uur

Per 2 juni 2020 mag de landelijke horeca weer open in Nederland met enkele aanpassingen en een maximum aantal gasten. Voor het crematorium geldt dat er maximaal 30 personen(exclusief personeel) de afscheidsdienst mogen bijwonen in de aula en er ook 30 personen naar de koffietafel mogen komen. Onze coffee-lounge is zo aangepast dat iedereen 1,5 meter afstand van elkaar kan bewaren, bezoekers en het personeel. Personen uit hetzelfde huishouden krijgen de mogelijkheid om samen aan tafel te kunnen zitten.

Mocht u vragen hebben, neem gerust contact met ons op of met de desbetreffende uitvaartondernemer voor meer uitleg.

0495-53 33 22 of 0495-54 52 08

---------------------------------------------------------------------
Maandag 16 maart 2020 17.00 uur

Er zijn weer enige maatregelen rondom het coronavirus aangepast door de Rijksoverheid: 
Alle horecagelegenheden zijn voorlopig gesloten. Wij mogen dus ook geen koffietafels aanbieden.
Uitvaartplechtigheden in Crematorium Weerterland zijn gemaximeerd tot 30 personen.
Rouwbezoeken zijn zoals meestal in een kleine kring, dat moeten we nu zeker ook zo houden.
Wij maken geen gebruik meer van schriftelijk condoleren. Het is wel mogelijk om een kaart mee te brengen voor de familie. 
 
Verder verandert er voorlopig niets.
Mocht u vragen hebben, neem gerust contact met ons op. 0495 54 52 08.

---------------------------------------------------------------------

Zaterdag 14 maart 2020 11.00 uur

Crematorium Weerterland heeft een opname systeem in de aula, om de uitvaartplechtigheid live te kunnen streamen. In verband met het coronavirus en de maatregelen die ons door de Rijksoverheid zijn opgelegd (maximaal 100 personen bij een plechtigheid, zie het bericht hieronder). Willen wij toch zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven om de uitvaart te kunnen “bijwonen”. Wij hebben gezocht naar een zo passend mogelijke oplossing, in overleg met onze provider van het opname systeem, is het mogelijk om de capaciteit te verviervoudigen.
Vraag gerust uw uitvaartverzorger voor verdere uitleg hierover.  


------------------------------------------------------------------

Donderdag 12 maart 2020 18.00 uur

Wellicht heeft u de nieuwste update gelezen vanuit de overheid betreft het corona virus in Nederland.
Het is voor ons als Crematorium Weerterland van belang dat niet meer dan 100 personen in een ruimte samen mogen komen. Dit geldt dus voor het gehele pand. Wij zijn dit verplicht en willen ons hier ook graag aan houden voor ieder zijn gezondheid.
 
Hieronder een bericht van de Rijksoverheid hierover:
Nieuwe maatregelen tegen verspreiding coronavirus in Nederland Nieuwsbericht | 12-03-2020 | 15:37
In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Minister-president Rutte en minister Bruins lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toe tijdens een persbijeenkomst.
 
De maatregelen zijn:
Iedereen in Nederland: blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact. Bel pas met huisarts als klachten verergeren.
Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.
Mensen in heel Nederland wordt opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.
Voor kwetsbare personen geldt: (ouderen en personen met verminderde weerstand) vermijd grote gezelschappen en openbaar vervoer. In het algemeen wordt mensen dringend verzocht om bezoek aan kwetsbare personen te beperken.
Voor zorgpersoneel en personeel in vitale processen: er wordt veel van u gevraagd. Blijf pas thuis als u klachten hebt en koorts. Overleg zo nodig met uw werkgever. En ook: reis niet naar het buitenland.
Hogescholen en universiteiten wordt verzocht onderwijs online aan te bieden in plaats van grootschalige colleges.
Scholen in het primair -, voortgezet - en middelbaar beroepsonderwijs en kinderopvang blijven gewoon open: er zijn daar weinig besmettingen en die omgeving is minder internationaal. Kinderen en jongeren vormen bovendien niet de groep met de hoogste risico’s. Bovendien zouden de maatschappelijke gevolgen van het sluiten van deze scholen groot zijn en draagt sluiten weinig bij aan het beperken van de verspreiding. Kinderen die verkouden zijn, moeten thuis blijven.
Tot slot: de maatregelen gelden voor heel Nederland tot en met 31 maart.
 
Mochten er vragen zijn hierover neem gerust contact met ons op via 0495 54 52 08.

-----------------------------------------------------------------------


Donderdag 12 maart 2020 10.00 uur
Beste bezoeker,

Het Coronavirus komt steeds dichterbij. Het is een kwestie waar we op dit moment allemaal mee bezig zijn en rekening mee houden. Ook wij willen daarom onze bezorgdheid met u delen en proberen verdere verspreiding tegen gaan.
 
In heel Nederland wordt het momenteel afgeraden om de hand te schudden. Mocht het uit automatisme toch gebeuren, was dan daarna goed uw handen.
Wanneer u last heeft van hoesten en/of kortademigheid, verhoging en de afgelopen 14 dagen in een regio bent geweest waar het Corona-virus is vastgesteld, houd u dan rekening met de gezondheid van uzelf en anderen. Dit geldt ook wanneer u in contact bent geweest met een persoon die besmet is met het virus.
 
Wij volgen het advies en de voorschriften van het RIVM en zullen op gepaste wijze omgaan met de huidige situatie. 
 
Wij hopen door deze voorschriften toe te passen, we er met z’n allen voor kunnen zorgen dat het virus zich niet verder zal kunnen verspreiden en elkaars gezondheid te bewaken. 
 
Mocht u vragen hebben of willen overleggen, laat het ons gerust weten. U kunt ons bereiken op 0495-54 52 08.
 


----------------------------------------------------------------------
Welkom op de website van Crematorium Weerterland: de plek bij uitstek waar u alle ruimte krijgt om in alle rust afscheid te nemen van uw overleden dierbare.

In de maand september 2015 hebben wij de deuren geopend van Crematorium Weerterland: een volledig nieuw crematorium aan de rand van Weert (Midden-Limburg). Het gebouw is voorzien van een ruim opgezette aula waar een afscheidsdienst gehouden kan worden, een coffee-lounge met een tuin waar u weer op adem kunt komen en diverse opbaarkamers waar u in alle rust persoonlijk afscheid kunt nemen van uw dierbare overledene. Door onze jarenlange ervaring binnen de uitvaartbranche, weten wij maar al te goed wat er echt toe doet tijdens een uitvaart. Immer terugkerende begrippen blijken rust, ruimte en een persoonlijke benadering. Het zijn dan ook deze kernwoorden die centraal staan in onze aanpak.

  

IMG_6312.jpg

IMG_6309.jpg

Crematorium Weerterland

Ringselvenweg 2
6002 SW Weert
T: 0495 54 52 08